Aanmelden

11-12-2023

Mirjam Slag coördineert een prachtige groep vrijwilligers

De plannen voor de Goorse Wintermarkt kunnen er op papier nog zo goed uitzien. Zonder vrijwilligers kun je bedenken wat je wilt, er zal niet veel van terechtkomen. Gelukkig wordt de Goorse Wintermarkt gedragen door een grote groep liefhebbers die zich belangeloos inzet. Mirjam Slag is coördinator van de vrijwilligers. “Vorig jaar had ik niet eens tijd om over de Wintermarkt te lopen”.

Mirjam Slag

Marloes Haveman en Niek Hietbrink: drijvende krachten achter de paardenmarkt op de Goorse Wintermarkt.

Mirjam (37) bivakkeerde al tussen de paarden toen ze een kleine peuter was. En die liefhebberij is altijd gebleven. Dus was de stap naar de paardenmarkt in Goor een logische. Of toch niet? “Ik ben eigenlijk helemaal niet van de paardenmarkten”, lacht ze. “Ik hoorde van de nieuwe plannen en wilde daar wel aan meewerken. De traditie moet toch in stand blijven. Via Paul Reef, de huidige voorzitter, is het balletje toen gaan rollen.”

Warm bad

Ze ervaart het aansturen van de vrijwilligersgroep, zo’n dertig personen, als een warm bad. “Iedereen is zo enthousiast! Toen we de mensen na vorig jaar weer benaderden, was er eigenlijk niemand die nee zei. We proberen er ook alles aan te doen om het plezier erin te houden. Op de donderdagavond voor de Wintermarkt houden we een briefing waarin we bijpraten en alles doornemen. Dat is behalve nuttig ook hartstikke gezellig. En op de dag zelf voorzien we iedereen van een natje en droogje.”

Te vroeg

Hoewel alles vorig jaar boven verwachting verliep, zijn er links en rechts toch wel verbeterpunten door te voeren.  Mirjam somt er een paar op. “De eerste handelaren kwamen vorig jaar al om vier uur ’s nachts, terwijl de parkeerwachters ingepland waren vanaf vijf uur. Dat leverde wat kleine dingetjes op met parkeren. Ook de oversteek van de gekeurde paarden van de Reggehof naar de Spoorstraat verliep af en toe moeizaam. Ook daar is aan gewerkt.  Verder hebben we van enkele parkeerwachters gehoord dat ze een shift van 5.00 ’s nachts tot 14.00 ’s middags wel erg lang vonden. Zeker omdat het koud was. Hebben ze natuurlijk gelijk aan. En wat mezelf betreft: ik hoop nu wel wat van de Wintermarkt mee te krijgen. Vorig jaar was het zo druk dat ik er niets van gezien heb, ha, ha.”

Boost

Onder het motto ‘kleine dingen hool ie toch’ was er vooral heel veel positivisme na de eerste editie van de compleet vernieuwde Goorse Wintermarkt. “Dat heeft de vrijwilligers natuurlijk ook een boost gegeven. We zijn harstikke blij dat we weer een beroep op ze kunnen doen. En als er mensen zijn die ook mee willen helpen.. Alle handjes zijn meer dan welkom!”