Aanmelden

11-11-2022

Belang BIZ benadrukt tijdens bijeenkomst centrumondernemers

De BIZ-leden beleefden een gezellige en informatieve bijeenkomst in café Johny's. Het bestuur maakte de balans op van het afgelopen jaar en er waren enkele interessante sprekers.

In een gemoedelijke sfeer werden de BIZ-leden bijgepraat

Wethouder Wim Meulenkamp benadrukte nog maar eens het belang van de BIZ in Goor. "Samen sta je veel sterker, ook richting de gemeente. Laat de BIZ daarom blijven bestaan", was de kern van zijn betoog. Hij roemde de activiteiten van de BIZ en zag de uitstraling van het Goorse centrum er door verbeteren.

Subsidie beschikbaar voor gevelverbetering

Evert Jan Krouwel is voorzitter van de Erfgoedcommissie in de Hof van Twente. Hij benadrukte nog maar eens dat er een prachtige "puienregeling" is. "Er zit nog geld in het potje, maak daar gebruik van", zo hield hij de BIZ-leden voor. Hij staafde zijn betoog met enkele voorbeelden in het Goorse centrum die al gebruikmaakten van de regeling. Pandeigenaren kunnen vijftig procent van de kosten vergoed krijgen (met een maximum van 7500 euro) als ze de gevel van hun pand willen aanpakken. Meer informatie daarover is te vinden via deze link: https://www.hofvantwente.nl/ondernemers/ondernemend-hof-van-twente/subsidie-voor-ondernemers

Veel gerealiseerd

Het bestuur van de BIZ somde op wat er het afgelopen jaar allemaal is gerealiseerd en wat nog op stapel staat.. Van bloembakken en kerstverlichting tot 'onkruidacties' en van Big Band Festival tot de naderende Wintermarkt. Voorzitter Paul Reef liet de powerpoint-presentatie daarna in omgekeerde volgorde zien. "Dit is er allemaal niet meer als er geen BIZ is", zo vertelde hij terwijl alle activiteiten langzaam van het scherm verdwenen.

Hij deed een dringende oproep tot meer input van de Goorse centrumondernemers. "Wij krijgen soms wel het gevoel dat wij er als bestuur er alleen voor staan. Denk mee! Het is jullie werkomgeving en jullie geld".

Penningmeester René Kamphuis cijferde voor dat er aan het eind van 2022 nog zo'n 16.000 euro als reserve in kas zal zitten. "Kom met ideeën, er is echt veel mogelijk", benadrukte hij nog maar eens.

De opkomst was prima met zo’n zeventig belangstellenden die genoten van een piekfijn buffetje, verzorgd door Bar Bistro D’Olde Smidse.

Wethouder Wim Meulenkamp aan het woord