Aanmelden

11-04-2023

Bigband festival weer enorm succes in Goorse centrum

Het BigBand festival was ook deze tweede paasdag weer een enorm succes. Tellen is ondoenlijk maar het Goorse centrum stroomde vol met naar schatting zo'n tienduizend bezoekers die uiteraard genoten van bigband-muziek. Maar er was veel meer.

Over de koppen lopen heet dat......

Het was de hele middag bomvol bij de bierstraat van D'Olde Smidse. Er was grote belangstelling voor de livemuziek bij De Zon en De Tapperij en natuurlijk prachtige Big Bands op drie grote podia. 
Het Goorse Home of Talents manifesteerde zich, circus Caroly gaf een voorstelling en er was ludiek straattheater met Karnieland.  

Veel verrassingen


"Ik vond het vooral een mooie dag met veel verrassingen", kijkt Simone Spoelder terug namens de organisatie. Big Band Sound Of Science uit Wageningen viel mij op. Net als de Millenium Youth Bigband. Allemaal jonge topmuzikanten. Ze hadden nog maar drie keer gerepeteerd, maar het klonk top." 

Geen wanklanken

Het Bigbandfestival is inmiddels een niet meer weg te denken dag op de Goorse evenementenkalender geworden. Spoelder: "Ik sprak veel mensen van buiten Goor. Er waren er een paar die niet eens wisten waar Goor lag. Ze waren allemaal vol lof.
En of het zo moest zijn, de regen bleef heel lang uit. Spoelder: "Net toen de laatste band stopte, vielen de eerste druppels. Dat zat mee. Al met al een prachtige dag die zonder wanklanken is verlopen."


Fresh speelde bij De Zon


De speciaalbieren vonden gretig aftrek in de Bierstraat bij 'De Smidse'.