Aanmelden

30-11-2022

Boekhandel Struik klaar voor de start!

De laatste voorbereidingen worden getroffen. Dozen worden uitgepakt. Vrijdag (2-12) is het zover: dan opent Boekhandel Struik de deuren aan de Grotestraat 55, tegenover het pand waar ooit de iconische uitgever en boekhandel Bokhove zat.

Jeanet en Marleen leggen de laatste hand aan de inrichting van de boekhandel

Marleen Struik (34) runt de winkel samen met Jeanet Moorman (54). Ze kennen elkaar van de bekende boekhandel Lovink in Lochem, waar ze beide werkten. Marleen: "Ik kom van oorsprong uit Laren (Gld) en woon sinds maart van dit jaar in Goor. We kregen dit pand in het vizier en vanaf toen ging het snel."

Kinderboeken specialisatie

Marleen, afgestudeerd in Literature Studies aan de Universiteit van Amsterdam. is gespecialiseerd in kinderboeken. "Dat wordt echt een hele mooie hoek in deze winkel" voorspelt ze. Jeanet is een 'alleslezer'. "Lezen en boeken zijn mijn passie", vertelt ze. "En wat is mooier dan dagelijks bezig te kunnen zijn met wat je passie is?"

Verwachting

Behalve de opening en start van haar nieuwe zaak wacht Marleen nog meer spannends de komende maanden. In april verwacht ze haar baby. "Tsja, het valt allemaal een beetje samen. Zo gaat dat soms..".

Uiteraard vormen boeken de hoofdmoot in de gloednieuwe aanwinst voor het Goorse centrum, maar er zullen ook puzzels, speelgoed, spellen en wenskaarten aan de man worden gebracht. Boekhandel Struik is aangesloten bij Libris Blz, het collectief van zelfstandige boekhandels.