Aanmelden

29-03-2023

De Tapperij blijft ook met Hilde dé gezellige huiskamer van Goor

Sinds de jaarwisseling bestiert Hilde Versteegen café De Tapperij op de hoek Grotestraat/Waterstraat. Drie maanden die voorbij vlogen.  “Het is lekker druk, ja. Het was toch wel een omschakeling voor mij”.

Hilde Versteegen in haar nieuwe café

Ze ruilde café Spek in voor De Tapperij. “Ik maak nu veel meer uren, simpelweg omdat De Tapperij vaker en langer open is. Ook omdat er acht teams biljarten. Ik vind het tot nog toe hartstikke leuk.” Op de drukke uurtjes kan Hilde (58) een beroep doen op haar dochters. En ook krachten die de vorige eigenaar Gerrit van Ginkel ondersteunden, worden af en toe ingezet.

Meer reuring

“Toen ik hoorde dat De Tapperij te koop was, ben ik voorzichtig gaan informeren. Bij café Spek zit je aan de Hengevelderstraat toch overal verder vanaf. De Tapperij lig natuurlijk middenin de reuring. Gelukkig heb ik het financieel rond kunnen krijgen en was ik er met Gerrit snel uit. Vaste klanten van Spek komen nu ook hier net als fans van FC Twente die hier vertrekken met een bus naar thuiswedstrijden. Fijn dat het zo gegaan is!”

Laagdrempelig 

In december vorig jaar keek ze al mee over de schouder van Gerrit van Ginkel en na 1 januari runt ze het café zelf en woont ze erboven. “Aan het karakter van het café wil ik niets veranderen. Lekker laagdrempelig en een fijn gemeleerde klantenkring uit alle lagen van de bevolking.  Wel heb ik in het interieur wat dingetjes veranderd. Er zat nog een glazen rookhok in, dat is er nu uit waardoor het veel ruimtelijker is geworden. En omdat de pinautomaat van de bank hier tegenover er nogal eens uit ligt, kunnen de klanten nu ook aan de bar pinnen.”

De zomer komt eraan…..

Met het voorjaar en de zomer in aantocht hoopt Hilde op veel aanloop. “Het biljart gaat er na het seizoen uit, dan wil ik wat proberen met muziek. Op Tweede Pinksterdag (29 mei) staan de Kings of Sleaze hier. Een mooie band met Goorse jongens, dat belooft een gezellige middag te worden. Eerst het Bigandfestival natuurlijk op 10 april, Schoolfeest in juni…., zin aan!” Om daaraan toe te voegen: “Als je een verjaardag of feestje wilt organiseren… Dat kon en kan hier uitstekend, kom maar op met je ideeën.”