Aanmelden

12-12-2022

Goorse Wintermarkt nieuwe stijl is een doorslaand succes

De conclusie na de eerste Goorse Wintermarkt is een korte: supergeslaagd. Louter tevreden gezichten, zowel bij de organisatie, bezoekers als bij de standhouders. “Als ik rondkeek en al die blije gezichten zag….. Dat deed me wel wat.” Was getekend, Paul Reef, voorzitter van de organisatie. “We hebben met al die vrijwilligers iets neergezet waar we mee door kunnen. Daar ben ik heel trots op.”

Foto's: Mitchell Voortman

In de gezellige tent van carnavalsvereniging Sterzo sterven de laatste muziekklanken langzaam weg in de duisternis. Het geklapper van marktkramen die worden opgeruimd betekenen het einde van een prachtige dag. Een dag die ook begon in duisternis, met de aanvoer de paarden in de vroege ochtend.

Perfecte paardenmarkt

Niek Hietbrink was namens de organisatie verantwoordelijk voor een ordentelijk verloop van de paardenmarkt. Met de aangekondigde bezoeken van diverse dierenwelzijnsorganisaties wist hij dat zijn vrijwilligerswerk onder een vergrootglas lag. Hietbrink: “Er waren wat kleine opmerkingen. Zo was er bijvoorbeeld een merrie die wat mager was. De dienstdoende veearts heeft uitgelegd dat daar een recente bevalling aan vooraf is gegaan. Die merrie was verder kerngezond. Dat soort dingen hou je toch. Voor zover ik weet is alles nagenoeg perfect verlopen op de paardenmarkt.”

Beste kraam

Ook blije gezichten achter de marktkramen. Zeker bij sv Hector. De voetbalclub pakte uit met een fraaie groen-wit versierde kraam en een pannakooi. Daarmee won Hector de prijs voor ‘beste kraam’ en sleepte 250 euro in de wacht voor de clubkas. “Het was hartstikke leuk”, aldus een Hectoriaan die de kraam bestierde. “Veel aangeloop, best wel veel verkocht en we hebben onze club mooi op de kaart gezet.”

Duizenden bezoekers

Als het gaat om bezoekersaantallen moet Paul Reef het antwoord schuldig blijven. “Dat is natuurlijk nattevingerwerk. Het was de hele dag door lekker druk in het centrum. Tienduizend man? Twintigduizend? Ik durf het echt niet te zeggen.”

Reef: “Dit was een verhaal van de lange adem. Corona. Veel argwaan bij dierenwelzijnsorganisaties. Maar het is ons gelukt. We hebben de basis gelegd voor een prachtig evenement dat Goor heel positief op de kaart zet. Met ontzettend veel dank aan de vrijwilligers, sponsoren en gemeente Hof van Twente. Zo zie je maar wat er mogelijk is als je met elkaar de schouders eronder zet. Eerst nog even nagenieten en dan goed evalueren wat er nog beter kan. Op naar volgend jaar.”