Aanmelden

18-04-2024

Nieuwe winkel ‘Gaya by Erna’ opent de blik naar de wereld

Gaya by Erna is de naam van de nieuwe winkel in hartje Goor, tegenover de Primera. Met een divers aanbod van woon- en tuinaccessoires uit de hele wereld. “Ik wil iets verkopen dat een ander niet heeft”, vertelt eigenaresse Erna Leungen.

Gaya2

Erna Leungen showt haar prachtige vachten 

De hele wereld trekt voorbij in haar zaak: Tunesië, Spanje en vooral Indonesië, om maar eens wat te noemen. Via gespecialiseerde groothandels in het hele land (en zelfs internationaal) probeert Erna haar aanbod regelmatig te verfrissen. “Ik zag ooit een paar prachtige dierenvachten en Himalayalampen, toen was ik verkocht. Van het één kwam het ander en zo is Gaya by Erna ontstaan.”

Band met Indonesië

Gaya betekent stijl in het Indonesisch. Erna heeft een hechte band met Indonesië. “Mijn ouders komen daarvandaan en zijn in 1958 naar Nederland gekomen. Ik was nog een baby en kan me daar niets meer van herinneren. Mijn ouders hadden een kruidenierszaak in Beilen. Hoewel ik nooit ben teruggekeerd naar Indonesië, zit dat land wel in mijn genen. Ik denk er vaak aan hoe het zou zijn om daar nu te wonen?”

Positieve energie

Erna heeft dezelfde ondernemersgeest als haar ouders en begint een massagesalon in Assen. Met succes. “Maar door fysieke klachten moest ik daar noodgedwongen mee stoppen”. De volgende stap is de verkoop van voedingssupplementen en een winkel in Tynaarlo. De hang naar Twente begint tien jaar geleden in Diepenheim. “Ik huurde daar een huisje en vond de omgeving hier zo vriendelijk! Ik kreeg daar heel veel positieve energie van.”

Vrolijke mensen

Dat gevoel blijft knagen en als het oog van Erna valt op een huurpand in het centrum van Goor is de keus snel gemaakt. Ze verhuist haar spullen van Tynaarlo naar Goor en 5 april opent Gaya by Erna de deuren aan de Grotestraat. “Het bevalt tot nog toe uitstekend. Vooral de vrolijkheid van de mensen valt me hier op. Bij de opening kwamen veel mensen en collega-ondernemers met een leuk woordje en een presentje, dat zul je in Drenthe niet snel zien.”.

Gaya1