Aanmelden

02-11-2023

PRIO wil juridisch advies toegankelijker maken

Het pand in het hart van het BIZ-gebied, waar ooit kapper Klein Klouwenberg de schaar hanteerde, is omgeturnd tot een prachtig eigentijds kantoor. Daar zetelt vanaf nu PRIO Juridisch advies & incasso. Drijvende kracht is Priscilla Otte.

Priscilla2

Priscilla Otte zorgt voor ondersteuning bij juridische en incassozaken

Officieel opent PRIO de deuren op 24 november, maar klanten kunnen nu al terecht bij Priscilla voor steun bij juridische zaken of hulp bij incassoproblemen. “Nee, we zijn geen deurwaarderskantoor”, lacht de 28-jarige Otte. “Ik help bij het schrijven van aanmaningen en sommatiebrieven. Vaak is dat al voldoende, maar als het toch tot procederen komt, kun je ook bij mij terecht. Het juridische aspect is bijvoorbeeld het opstellen van contracten. Ik richt me vooral op bedrijven en ondernemers.”

Beëdigd advocaat

Otte groeide op in Goor en rondde haar rechtenstudie aan de Universiteit van Nijmegen in 2018 succesvol af. Ze werd beëdigd als advocate en ging aan de slag bij een bekend regionaal advocatenkantoor. Ook deed ze ervaring op in de notariële wereld. “Ik merkte al snel dat veel mensen terugschrikken als het woord advocaat valt. Vooral door de tarieven die gehanteerd worden. Ik dacht: dit moet veel toegankelijker kunnen.”

Kracht van PRIO

Als het gaat om incassozaken rekent PRIO een honorering die bestaat uit de rente en kosten van de factuur die niet betaald is. “Zo kost het de ondernemer eigenlijk niets als het verschuldigde bedrag met rente en kosten alsnog betaald wordt. Pas als het tot procederen komt, of als het gaat om juridisch advies over contracten of ondernemerschap reken ik een uurtarief. Kort gezegd: je hebt een oud-advocaat voor de prijs van een juridisch adviseur. Dat is de grote kracht van PRIO.”

Rasechte ‘Goorse’

In het BIZ-gebied is PRIO een buitenbeentje. De klanten zijn immers geen winkelend publiek. Priscilla: “Toch vind ik het een prima initiatief. Het is belangrijk dat het Goorse centrum levendig is en blijft, dat zakelijke belang is voor mij groot. Als rasechte Goorse wil ik met beide benen in de gemeenschap staan. Zo ben ik al jarenlang bestuurslid van de Sjoowavonden, ook zo’n prachtige club!”

Voor meer info: kijk op www.priojuridischadvies.nl

Priscilla1